داشتن یک کارت ویزیت موثر آنقدرها هم ساده نیست و نباید فقط اسم و اطلاعات تماس را روی یک کارت 9×5 سانتی متری حک کرد. در واقع، هزاران راه برای شکل دهی به کارت ویزیت، گزینه های بسیاری برای نوشتن اطلاعات و حتی روش های مختلفی برای جلوه گری بیشتر این کارت وجود دارد.

اگر در هر کدام از قسمت هایی که نام بردیم، عملکرد موفقی نداشته باشید، کارتتان پیش از اینکه تاثیری بر مخاطب بگذارد، دور انداخته می شود و ارتباط مفیدی با مشتری برقرار نمی شود. پس اقدامات زیر را انجام دهید تا مطمئن باشید که کارتتان مناسب برند شماست و کاربری مناسبی برای کسب و کارتان دارد.

1. فقط موارد مهم را لحاظ کنید

شاید بخواهید اندازه ی متن را کوچک کرده و اطلاعات بیشتری در کارت جای دهید. ما کارت هایی را دیدیدم که انواع اطلاعات بر روی آنها حک شده بود، مثل: اسم، عنوان، نام کسب و کار، تلفن، ایمیل، سایت، هر نوع شبکه ی اجتماعی مربوطه، انواع خدمات ارائه دهنده، معرفی و … . اگر بخواهید تمام این اطلاعات را روی کارتتان قرار دهید، باعث می شوید که توجه مخاطب را از دست دهید.

باید اطلاعات کافی را روی کارت بنویسید تا بدون ایجاد گنگی، توجه مخاطب را جلب کرده و باعث ماندگاری در ذهن وی شوید. از شلوغی پرهیز کنید و کارتتان را ساده نگه دارید و در انتخاب اطلاعات دقت کنید.

2. باید خوانا باشد

فونت های عجیب، بامزه هستند اما باید در زمان و موقعیت مناسبی از آن ها استفاده کنید و کارتتان جای مناسبی برای این کار نیست. باید مطمئن شوید که فونت مورد استفاده تان بیش از حد کوچک، تجملی یا به هم ریخته نیست و خواندن آن را مشکل نمی سازد.

اگر می خواهید کمی چاشنی کار را زیاد کنید، از لوگوی خود در طراحی استفاده کنید تا کارت را در حین سادگی ،جذاب تر کنید.

3. کل کارت را رنگ نکنید

برای اینکه کارتی اقتصادی تر داشته باشیم، شاید بخواهیم که دوطرف آن را با رنگ و متن پر کنیم.اما نباید تمام قسمت های سفید را پر کرد، مگر اینکه امری ضروری باشد.

اگر متن زیادی روی کارت باشد یا تمام سطح کارت تیره یا خیلی براق بکنید، مخاطب نمی تواند پیام اصلی را ببیند و در خاطر بسپارد. کسانی که همیشه از کارت خود استفاده می کنند ، باید به خاطر داشته باشند که براقی زیاد و تیره بودن سطح باعث عدم توجه مخاطب می شود.

4. حرفه ای چاپ کنید

بهتر است که به جای چاپ کارت ویزیت در خانه و بر روی کاغذی بی کیفیت، آن را به دست کسانی بسپارید که بتوانند کارت تان را حرفه تر چاپ کنند. مگر اینکه خودتان بتوانید همان کار را انجام دهید وگرنه کارت های دست ساخت و خانگی ، تاثیر خوبی بر مخاطب ندارند.

شاید در صورتی که خودتان این کار را انجام دهید، به صرغه تر باشد اما تاثیرش بر مخاطب، به اندازه ی داشتن یک ارت حرفه ای نیست.

5. با توجه به مخاطب طراحی کنید

اگر کسب و کارهای متعددی دارید، باید جلوی کارت برای کارهای خلاقانه تر باشد و پشت آن برای موارد دیگر. در برخی موارد که دو کسب و کار ، مکمل یکدیگرند یا کمی به هم ربط دارند، این موضوع جواب می دهد.

اما اگر دو شغل دارید ( مثلا روزها طراح گرافیک هستند و شب ها راننده) باید کارت ویزیتی جداگانه برای هر کدام از کارهایتان طراحی کنید تا از گنگی جلوگیری کرده و با هر مخاطب خاص کارتان، به طور مستقیم ارتباط برقرار کنید.

6. کارهای پایانی را به دقت انجام دهید

در طراحی، کارهای بسیاری برای جلوه گری بیشتر کارت می توان انجام داد. کارت های تاثیر گذاری را دیده ام که با کارهایی مثل انحنا دادن به گوشه ها یا برش های دیگر،سوراخ خای دور کارت،داشتن اندازه های نامتعارف، استفاده از تا که کارت را شبیه بروشورهای کوچک می کرد، برجستگی روی کارت و … باعث جلب توجه مخاطب شده اند.

ممکن است که هر کدام از این گزینه ها مناسب کار شما باشد اما باید متناسب برند شما باشد نه فقط چیزی جالب که می خواهید امتحان کنید.

7. کارهای اضافه را در نظر بگیرید

با اینکه پیشنهاد دادیم که سادگی را حفظ کنید ، به این معنا نیست که نمی توانید مواردی چون پیشنهادات  ویژه یا فراخوان ها را که برای کارتان ارزشمند هستند را در نظر نگیرید.مثلا پیامی کوتاه برای تخفیف ها، هدایت مخاطب به سایت تان یا ذکر نکته ی که به مخاطب مربوط می شود.

اگر با متن فراخوان یا اطلاعاتی مفید بتوانید پیام خود را برسانید، مخاطب کارت شما را به ذهن می سپارد و مخاطبین بیشتری جذب می شود.