همه ی ما می دانیم که فرستادن پیام مستقیم به افراد، بسیار مورد پسند است. مطالعات فراوانی، ثابت کرده که مردم دوست دارند پیامی جذاب، مرتبط و مربوط به شخص خودشان دریافت کنند. بروشور ها می توانند راه حلی چند منظوره برای این کار باشند. بروشور، جمع و جور بوده، حاوی اطلاعات فراوان  و گویی خودش ارسال کننده ی پیام است و می توان آن را توزیع کرد و یا در ادارات قرار داد تا افراد آن را بردارند. یک بروشور زیبا، پایه و اساس تبلیغات است اما یافتن رنگ مناسب برای این کار می تواند دشوار باشد. خوشبختانه، می توان تنها با استفاده از ترکیب 3 رنگ، در مدت زمان کوتاهی، بروشوری شیک طراحی کرد.

در شرکت های بزرگ ،ترکیب 3 رنگی بروشور ها به خاطر کاربری راحت و جذب بصری، بسیار رایج است. فقط استفاده از 3 رنگ، طراحی بروشور را به هدفش نزدیک تر و راحت تر می کند. این نوع طراحی را فقط می توان در آرم های 3 رنگی و دیگر طراحی های 3 رنگی برای القای پیام استفاده کرد.

هدف خود را بشناسید

پیش از پرداختن به مبحث طراحی، باید روی هدف مترکز شد. می خواهید با استفاده از این بروشور به چه چیزی برسید؟ پیام تان چیست؟ می خواهید چه نوع عکس العملی ایجاد کنید؟ خواهان چه نتیجه ای هستید؟ با استفاده از این سوالات و با کمک سبک خودتان، روند طراحی به راحتی پیش رفته و چاپ بروشور همگام با عنوان تجاری یا برندتان خواهد بود.

مخاطب خود را بشناسید

مانند همیشه، در هنگام طراحی، مخاطب مورد نظر را در نظر بگیرید. آیا این بروشور برای مشتری های همیشگی ست و یا برای گروهی خاص؟ آنها چه می خواهند؟ آیا آنها ویژگی خاصی دارند؟ اگر کارتان را با در نظر گرفتن مخاطب طراحی کنید، می بینید که بدون اینکه متوجه شده باشید، نصف کار انجام شده.

ترکیب رنگ بروشور

رنگی که انتخاب می کنید، به طور قابل توجهی تاثیرگذاری بروشور را تعیین می کند. رنگ می تواند باعث تسکین، آزار، انرژی بخشی، عصبانیت، تقویت یا بهبود شود؛ پس آن را با دقت انتخاب کنید.

ویژگی برندتان چیست؟

در هنگام انتخاب رنگی که قرار است نشان دهنده ی برندتان باشد، باید از رنگ‌هایی استفاده کنید که نمایانگر حال و هوای شرکت تان باشد.

این به چه معناست؟ آیا شرکت تان رنگ های مخصوص به خود را دارد؟ لوگوی شرکت چه رنگی ست؟ اگر شرکت تان رنگ های مخصوص به خود را ندارد، می توانید با استفاده از روش ما، انتخاب کنید و حتی اگر رنگ های مخصوص به خود را دارید هم می توانید از روش زیر استفاده کرده و ظاهر لوگوی خود را به روز رسانی کنید.

ابتدا صفتی را مشخص کنید که شخصیت شرکت‌تان را به بهترین نحو شرح می دهد. آیا شرکت پویایی دارید؟ یا با احساس؟ زمخت؟ شیک یا قوی؟ باهوش یا جوان؟

زمانی که آن صفت را مشخص کردید، آن را با جدول زیر مقایسه کنید:

(روانشناسی رنگ ها)

عشق و خلاقیت عشق و خلاقیت ثروت طبیعت و اعتماد به نفس طبیعت و اعتماد به نفس مثبت اندیشی و گرما مثبت اندیشی و گرما
قرمز صورتی بنفش آبی سبز زرد نارنجی
عمل

احساس

انرژی

هیجان

قدرت

ماجراجویی

عشق

زنانگی

خلاقیت

احترام

لطافت

سپاسگذاری

بصیرت

آرامش

راز

فانتزی

تخیل

سلطنتی

روحانی

عدالت

هنر

اعتماد

قدرت

اعتماد به نفس

وفاداری

موفقیت

امنیت

هدف

طبیعت

شانس

هماهنگی

وفاداری

امنیت

سعادت

سلامت

لذت

گرما

مثبت اندیشی

شفافیت

کنجکاوی

خوشحالی

خوشی

مثبت اندیشی

اشتیاق

آزادی

اصالت

احساس

لذت

جوانی

 

صفتی نزدیک به صفت انتخابی خود و در نتیجه رنگ مورد نظر را پیدا کنید.

سپس برای انتخاب دو رنگ دیگر، باید  یک رنگ مکمل و یک رنگ خنثی را انتخاب کنید.

مراحل اولیه( آموزش سریع)

چرخه رنگ

در واقع سه نوع رنگ وجود دارد: اصلی، فرعی و ترکیبی. رنگ های اصلی شامل زرد، قرمز و آبی هستند؛ رنگ های فرعی از ترکیب رنگ های اصلی به وجود می آیند (مانند نارنجی، سبز و بنفش) و رنگ های ترکیبی از مخلوط شدن یک رنگ اصلی و یک رنگ فرعی حاصل می شود و اسمی دو کلمه ای دارند (مانند : قرمز-نارنجی، سبز-زرد، بنفش-آبی)

رنگ های مکمل (که گاهی متضاد نیز خوانده می شوند)، رنگ هایی هستند که در دایره ی رنگ ها، روبروی یکدیگر قرار می گیرند. مثل قرمز و سبز.

رنگ ها را می توان به دو دسته ی سرد و گر هم تقسیم کرد. رنگ های گرم ، دارای زمینه ی قرمز و رنگ های سرد دارای  زمینه ی آبی هستند. همچنین رنگ های گرم، جذاب و رنگ های سرد، تسکین دهنده هستند. رنگ های سرد یا گرمی که مناسب حال و هوای تبلیغات شما هستند ، می توانند باعث جذاب شدن بروشور شوند.

اکنون به انتخاب رنگ بر می گردیم. فرض کنید که صفت انتخابی شما، “مشتاق ” باشد، پس باید رنگ نارنجی را به عنوان رنگ اصلی انتخاب بکنید( که رنگ رایجی هم هست)

برای یافتن رنگ مکمل آن ، نگاهی به دایره ی رنگ ها می اندازیم ( در بخش آموزش سریع)

به خاطر داشته باشید که رنگ های مکمل، دقیقا روبروی رنگی هستند که  در ابتدا انتخاب کردید. بنابراین، رنگ روبروی آن سبز-آبی یا بنفش-آبی  می باشد.

پس، می بینیم که این کار خیلی راحت است، متوجه شدید؟… نه؟ خب.

یادتان است که در مورد رنگ های سرد و گرم صحبت کردیم؟ همانطور که در دایره رنگ ها می بینیم، رنگ های اصلی(زرد، قرمز و آبی) در یک مثلث واقع شده اند، پس تمامی رنگ های آبی در یک سمت و رنگ های قرمز در سمتی دیگر و زرد  و بنفش هم روبروی هم هستند. اگر طرحی با رنگ های گرم و دوستانه می خواهید، از نارنجی و بنفش-آبی استفاده کنید. یا برای کمی سردتر کردن، سبز-آبی را در کنار نارنجی به کار ببرید.

در نهایت، رنگ خنثی را انتخاب کنید. نارنجی و آبی جلوه ی زیادی دارد اما برای اینکه چشم را خیلی خسته نکند، باید از یک رنگ خنثی استفاده کرد. معمولا رنگ های خنثی شامل سفید، خاکستری یا  مشکی می شوند، اما می توان از فام یا رنگمایه ای ( رنگی که با سفید ترکیب شده) هم استفاده کرد که مکمل رنگ اصلی می شود.

فونت نوشتار را محدود کنید

ممکن است به دلیل وجود انتخاب های فراوان ،  از هدف خود دور شوید. در واقع  شما باید مخاطب خود را جذب کنید، نه خسته . فونتی انتخاب کنید که کمی غیرعادی، جالب و یا حتی بر روی آن کار شده و کمی شلوغ باشد؛ اما از آن در تیتر یا بنرهای بزرگتر استفاده کنید. می توانید با استفاده از فونت های محتاطانه تر در بقیه ی متن، هماهنگی ایجاد کنید، اما باید یک رنگ روشن بر روی تیره یا برعکس به کار ببرید.

هدف تان چیست؟

اگر نکات فراوانی را در تبلیغ خود بنویسید، پیام اصلی دیده نمی شود. برای اینکه در روند طراحی در مسیر هدف پیش بروید، باید از سرفصل  و راهنماهایی استفاده کنید. این سرفصل ها را بر اساس هدف مشخص کرده تا در ذهن تان بماند. تمرکز خود را حفظ کرده و یادتان باشد که مخاطب تان کیست. مراقب باشید که هر چقدر هم اطلاعاتی مرتبط باشد اما گیرا نباشد، احتمالا مخاطب را جذب نمی کند. با توجه به این موضوع، خیلی نباید از کلمات  و جملات طولانی و کلمات مخفف استفاده کرد. هر چه کوتاه تر باشد، بهتر است. جملات کوتاه باعث می شود که فرد در لحظه پیام را دریافت کند. به خاطر داشته باشید که جوک ها هر چه کوتاه تر باشند، خنده دار ترند.

لحن خود را مشخص کنید

ظاهر کار خود را با انتخاب نکات بصری که مانند رنگهای اصلی یا مکمل،  با یکدیگر هماهنگی دارند ، حفظ کنید. از تصاویری استفاده کنید که مناسب حال و هوای کارتان باشد. اگر می خواهید خونگرمی را القا کنید، باید از تصاویر خندان و قبراق و شاد استفاده کنید. همچنین برای القای خونسردی باید از مواردی استفاده کرد که نشان دهنده ی اعتماد به نفس ومهارت باشد. همیشه هم به خاطر داشته باشید که اگر باعث پیشرفت  شرکت تان نمی شود، باید بی خیالش شوید.

مواد با کیفیت

حتی اگر محدودیت بودجه دارید، استفاده از مواد با کیفیت ضروری است. کاغذ نازک و ارزان یا بی دوام و یا جوهر بی کیفیت، از جذابیت بروشور می کاهد و ارزش پیام موجود در آن را از بین می برد. از لحاظ علم روانشناسی، اگر مشتری  متوجه شود که زمان و تلاش ( و پول) زیادی برای تبلیغی خرج شده، اطلاعات ارائه شده به نظرش مهم می آید. حس ارزشی مشتری را با افزایش وزن بروشور تحریک کنید. حتی کمی افزایش وزن با استفاده از مقوا ، باعث می شود که افراد به بروشور و پیام آن، جذب شوند.