چاپ کارتن

  • چاپ از تک رنگ تا پنج رنگ

  • لمینت و فلکسو

  • ابعاد دلخواه

  • سینگل، سه لا، پنج لا

  • خدمات پس از چاپ متنوع

چاپ کارتن

لیست محصولات

مراحل چاپ کارتن

قبل از اینکه به نحوه تولید و چاپ کارتن برسیم باید بدانیم که کارتن چیست و چگونه تولید می‌شود.

ورق کارتن از بازیافت و خمیر مقوا و کاغذهای بازیافتی در کارخانه تولید ورق در ابعاد مختلف و ضخامت‌های استاندارد آماده می‌شود. ورق کارتن در انواع ضخامت‌های ورق سینگل (نازک)، ورق 3 لایه، ورق 5 لایه تولید می‌شود. که با توجه به وزن محصول و ابعاد آن که داخل کارتن قرار می‌گیرد می‌توان از ضخامت‌های مختلف استفاده کرد.

انواع و مدل‌های کارتن:

برای تولید کارتن از سه تکنیک چاپ استفاده می‌شود که در زیر به انواع آن می‌پردازیم:

1- کارتن لمینت :

برای تولید کارتن به صورت کارتن لمینت ابتدا طرح مورد نظر ما پس از طراحی به صورت افست برروی انواع کاغذ و مقوا (ترجیحا مقوای پشت طوسی نازک) چاپ شده و پس از انجام مراحل پس از چاپ (در صورت سفارش مشتری) مثل سلفون، یووی، سلفون یووی موضعی، برجسته به مرحله لمینت می‌رسد. در مرحله لمینت مقوای چاپ با دستگاه لمینت بروی ورق لمینت شده، و پس از خشک شدن چسب با قالب تهیه شده براساس طرح، مرحله دایکات انجام می‌شود. لازم به ذکر است که در تولید کارتن به صورت لمینت و چاپ افست محدودیتی در طراحی و رنگ نیست. با تکنیک چاپ کارتن لمینت می‌توان کارهای زیبا و خاصی تولید و آماده کرد.

2 – چاپ فلکسو :

برای تولید کارتن به صورت چاپ فلکسو ابتدا برای هر رنگ یک کلیشه با توجه به ابعاد چاپ تهیه می‌شود. بعد از مونتاژ کلیشه برروی دستگاه فلکسو مرحله چاپ شروع می‌شود . لازم به ذکر است که در چاپ کارتن با دستگاه فلکسو برای هر رنگ مورد نظر همان رنگ در دستگاه ریخته می‌شود. در تکنیک چاپ فلکسو خدمات پس از چاپ نمی‌توان انجام داد. بعد از اتمام چاپ و خشک شدن مرکب نوبت به دایکات می‌رسد. لازم به ذکر است که با توجه به هزینه بالای کلیشه در چاپ فلکسو این مدل چاپ برای تعداد بالا به صرفه بوده.

چاپ فلکسو 2 رنگ

3 – چاپ سیلک :

این تکنیک چاپ یکی از مدل‌های قدیمی و منسوخ شده می‌باشد. قبل از چاپ فلکسو چاپ‌های تک رنگ و دورنگ در تولید کارتن با چاپ سیلک صورت می‌گرفت اما به دلیل کیفیت پایین و کند بودن آن دیگر مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

چاپ سیلک کارتن

انواع ورق برای تولید کارتن:

هر کارتن از لایه های کاغذ تشکیل شده که روی هم قرار می‌گیرن. برای بررسی لایه های کارتن باید آنرا از وسط برش بزنیم تا بتوانیم لایه های اصلی ورق کارتن رو بررسی کنیم:

1- روکش رویه (Top Liner) :

لایه رویه کارتن که ظاهر اصلی و کیفیت چاپ رو مشخص می کنه. معمولا با جنس کرافت ایرانی ، کرافت خارجی و تست لاینر تولید می شود.

2 – لایه میانی (Fluting) :

لایه اصلی تولید کارتن می باشد که به صورت موجی شکل می باشد. کار اصلی آن ضربه گیری در برابر فشار به محصول شما می باشد.

برای تولید کارتن ورق‌های مختلف با کیفیت و ضخامت مختلف در کارخانه تولید می‌شود که به انواع آن می‌پردازیم:

در تولید ورق کارتن به کاغذهای کنگره‌دار یا آکاردونی وسط ورق فلوت گفته می‌شود که با توجه به ارتفاع و فاصله بین آنها دارای اسم‌های مختلفی می‌باشد.

  • ورق سینگل
  • ورق E فلوت 
  • ورق C فلوت 
  • ورق B فلوت 

3- روکش داخلی (Bottom Liner) : 

لایه داخلی کارتن می باشد که معمولا از جنسی ضعیف تر از روکش رویه استفاده می شود.

لازم به ذکر است که ورق برای تولید کارتن در دو مدل رنگ، یکی رنگ کرافت یا قهوه‌ای و دیگری رنگ سفید تولید می‌شود که رنگ سفید دارای قیمت گرانتری می‌باشد.

انواع ورق کارتن

1 – ورق سینگل:

از نازک‌ترین ورق‌ها در تولید کارتن می‌باشد. که معمولا برای جعبه‌های فانتزی و خاص استفاده می‌شود. این نوع ورق یا دارای فلوت نبوده یا با فلوتی با ارتفاع خیلی کم تولید می‌شود. و بخاطر ضخامت کم برای جعبه‌های که دارای پیچیدگی خاص یا خط تا های نزدیک به هم هستن ایده‌آل بوده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

2 – ورق E فلوت:

بعد از ورق سینگل یکی از ورق‌های نازک است که برای کارهای سبک مورد استفاده قرار می‌گیرد. ارتفاع هر کنگره یا فلوت آن بین ۱٫۱ تا ۱٫۶ میلی‌متر و در هر متر مربع تعداد ۲۹۰ تا ۳۲۰ کنگره یا فلوت وجود دارد. ورق E فلوت دارای ریز ترین فلوت‌ها در بین ورق‌های تولیدی است.

3 – ورق C فلوت:

ورق C نیز ارتفاع هر کنگره و فلوت بین ۳٫۵ تا ۳٫۷ میلی‌متر و در هر متر مربع تعداد ۱۲۰ تا ۱۴۵ کنگره یا فلوت وجود دارد. ورق C یکی از ورق‌های ضخیم و برای کارتن‌های سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

4 – ورق B فلوت:

ورق E نیز ارتفاع هر کنگره بین ۲٫۱ تا ۲٫۹ میلی‌متر است و در هر متر مربع تعداد ۱۲۵ تا ۱۵۰ کنگره وجود دارد.

سایز فلوت کارتن

انواع ترکیب ورق در تولید کارتن :

برای تولید کارتن با توجه به وزن محصول و ابعاد آن می‌توان از ورق‌های سه لایه و پنج لایه و 7 لایه استفاده کرد. این ورق‌ها از ترکیب ورق C و B و E و A با ورق صاف کرافت درست می‌شود.

جهت راهنمایی بهتر مطالب زیر رو مطالعه فرمایید:

در زیر عکس ورق E فلوت، 3 لایه، 5 لایه و 7 لایه گذاشته شده است.

ورق کارتن سه لایه 5 لایه

ورق سینگل :

تولید کارتن با ترکیب ورق سینگل یه ترکیب جهت تولید انواع کارتن های لمینتی اعم از غذایی ، دارویی و صنعتی می باشد. کارتن لمینتی تولید شده با ورق سینگل معمولا تا وزن 1 الی 5 کیلو گرم را تحمل می کند و برای وزن های سنگین تر از کارتن با ترکیب ورق 3 لایه باید استفاده شود.

ساختار لایه‌بندی کارتن سینگل :

لایه رو جهت چاپ  (Top Liner):

لایه رو در تولید کارتن با ورق سینگل معمولا از مقوای پشت طوسی ، مقوای ایندربرد ، کاغذ گلاسه و کاغذ تحریر با چاپ از تک رنگ تا چاپ چهاررنگ استفاده می شود. برای مقاومت بیشتر کارتن از روکش سلفون نیز می توان استفاده کرد.

لایه فلوتینگ وسط  :

معمولاً فلوت E (موج ریز ) مورد استفاده قرار می گیرد.

لایه زیرین (Bottom Liner):

جنس: کرافت قهوه‌ای یا تست لاینر. برای پایین آوردن هزینه کارتن معمولا از ورق های ایرانی استفاده می شود

کارتن 3 لایه :

تولید کارتن با ترکیب 3 لایه یه ترکیب عمومی جهت تولید انواع کارتن های مصرفی اعم از غذایی ، دارویی ، صنعتی می باشد. کارتن 3 لایه معمولا تا وزن 10 الی 15 کیلو گرم را تحمل می کند و برای وزن های سنگین تر از کارتن با ترکیب ورق 5 لایه باید استفاده شود.

ساختار لایه‌بندی کارتن 3 لایه :

لایه رو جهت چاپ  (Top Liner):

جنس معمولاً کرافت سفید، کرافت قهوه ای، کرافت سنگین یا تست لاینر (برای چاپ باکیفیت) استفاده می شود .

لایه فلوتینگ وسط  :

معمولاً فلوت C یا A (موج درشت‌تر برای استحکام ضربه‌گیری). بیشترین لایه ضربه گیری در کارتن 3 لایه لایه فلوتینگ وسط می باشد.

لایه زیرین (Bottom Liner):

جنس: کرافت قهوه‌ای یا تست لاینر (اگر دو طرف چاپ نیاز نباشد). برای پایین آوردن هزینه ورق کارتن معمولا از ورق های ایرانی استفاده می شود

کارتن 5 لایه :

یکی از مقاوم‌ترین انواع کارتن‌های بسته‌بندی است که برای محافظت از کالاهای سنگین، حساس یا صادراتی استفاده می‌شود.

حالا شما رو راهنمایی می کنیم که کارتن 5 لایه چطور تولید میشه.

ساختار لایه‌بندی کارتن ۵ لایه :

لایه رو جهت چاپ  (Top Liner):

جنس معمولاً کرافت سفید، کرافت قهوه ای، کرافت سنگین یا تست لاینر (برای چاپ باکیفیت) استفاده می شود .
لایه فلوتینگ اول (Flute 1):

معمولاً از فلوت B (موج ریز) برای سطح صاف و چاپ بهتر. در فلوت اول اگر از فلوت ها ضخیم استفاده شود امکان دارد که روی جعبه خط تایی نمایان شود
لایه میانی (Middle Liner):

یک لایه صاف برای اتصال دو فلوت. معمولا از ترکیب های ارزان استفاده می شود.
لایه فلوتینگ دوم (Flute 2):

معمولاً فلوت C یا A (موج درشت‌تر برای استحکام ضربه‌گیری). بیشترین لایه ضربه گیری در کارتن 5 لایه لایه فلوتینگ دوم می باشد.
لایه زیرین (Bottom Liner):

جنس: کرافت قهوه‌ای یا تست لاینر (اگر دو طرف چاپ نیاز نباشد). برای پایین آوردن هزینه ورق کارتن معمولا از ورق های ایرانی استفاده می شود

با تمام توضیحات ذکر شده باز هم ترکیب ورق ارتباط مسقیم با نوع و وزن محصول شما داره.

انواع طراحی در تولید و چاپ کارتن :

کارتن درب و کف جدا :

این مدل کارتن با توجه به مدل بسته شدن مصرف ورق بالاتری داشته و قیمت بالاتری نسبت به مدل‌های دیگر دارد. این مدل بسته بندی معمولا برای محصولات فانتزی و لوکس‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مدل کارتن هم به صورت لمینت کارتن (چاپ رنگی) و هم به صورت فلکسو می‌تواند تولید شود.

قفل درب و کف جدا

کارتن درب و کف دارویی :

این مدل کارتن با توجه به مدل بسته شدن یکی از عامیانه‌ترین مدل‌های بسته بندی در جعبه و کارتن است که هم به صورت کارتن لمینت و هم به صورت فلکسو قابل تولید و چاپ است.

کارتن درب و کف دارویی

کارتن با قفل دوبل:

این مدل کارتن دقیقا شبیه کارتن درب و کف جدا است با این تقاوت که روی درب یه قفل دوم جهت مقاوم کردن درب در برابر باز نشدن راحت کارتن دارد. این مدل، هم به صورت کارتن لمینت و هم به صورت فلکسو قابل تولید و چاپ است.

کارتن قفل دوبل

کارتن کف قفلی:

این مدل کارتن یکی از پر کاربردترین مدل کارتن است که درب جعبه به صورت دارویی بوده و کف آن قفلی است. این مدل کارتن از نظر مصرف ورق اقتصادی بوده و هم به صورت کارتن لمینت و هم به صورت فلکسو قابل تولید است. این مدل کارتن برای قسمت درب دارویی می‌تواند دارای قفل مکمل نیز باشد.

کارتن کف قفلی

کارتن سینی خود قفل (مادربردی، کیبردی):

کارتن کیبردی یا مادربردی معمولا برای محصولاتی استفاده می‌شود که ارتفاع کوتاه دارند و باید از بالای محصول به آن دسترسی داشته باشیم. این مدل کارتن‌ها جزء کارتن‌های فانتزی به حساب آمده و پر کاربرد هستند.

یکی دیگر از مزایای کارتن‌ها با قفل کیبردی این است که دارای کفی یک تکه بوده و در صورت سنگین بودن محصول باعث در رفتن کف کارتن نمی‌شود.

کارتن مادربردی

چاپ کارتن پستی:

چند سالی است با پیشرفت شبکه‌های مجازی فروش اینترنتی محصولات در کشور ما رونق خوبی پیدا کرده است. با شیوع بیماری کرونا و قرنطینه کردن شهرها این رونق بازار چند برابر گردید. یکی از آیتم‌های اساسی در فروش اینترنتی، بسته بندی محصول و ارائه آن به پست یا تیپاکس جهت تحویل به مشتری است.

یکی از بهترین روش‌ها، چاپ کارتن پستی به صورت کارتن لمینتی و چاپ فلکسویی است. معمولا برای تولید این مدل کارتن‌ها از کارتن ساده و کارتن کیبردی استفاده می‌شود.

چاپ کارتن دسته دار پلاستیکی :

در بعضی از بسته بندی های کارتن برای جابجایی راحت محصول و کارتن از دسته‌های پلاستیکی استفاده می‌شود. در این مدل از کارتن‌ها در روی قسمتی از آن فضای برای نصب دسته پلاستیکی در نظر گرفته می‌شود.

دسته‌های پلاستیکی بسته به وزن محصول داخل کارتن از استقامت مختلفی برخودار می‌باشد.

نمونه کارهای اجرایی ما جهت شرکتها و کارخانجات مختلف: